Skötselråd

Skinn

Skinn är ett slitstarkt naturmaterial som håller länge. Väskornas delar skärs ut i hela stycken och därför kan det hända att skinnet har en yta som inte är helt jämn. Insektsbett och veck visar att väskan består av äkta skinn och innebär att varje exemplar blir unikt.

Vid garvning av skinn behandlas lädret på olika sätt beroende på vilken effekt och känsla man vill ha på materialet. Därför kan skötselråden variera mellan våra olika väskor. Gemensamt för alla väskor är dock att de ibland kan torrfälla och missfärga ljusa material. Så här sköter du väskorna i våra olika kollektioner:

Naturell och Naturell Stud
Skinnet på väskorna i dessa två kollektioner har inte full impregnering och är därför riktigt mjukt. Det medför att skinnet blir känsligare för väta och bör impregneras då och då. Använd en impregneringsspray och spraya på långt avstånd för att se till att det fördelas jämt över skinnet. Undvik att smörja in med krämer som lätt gör skinnet fläckigt.

Everyday och Funktion
Skinnet på väskorna i kollektionerna Funktion och Everyday har en grövre yta och kan med fördel smörjas in med en ofärgad läderkräm med jämna mellanrum för att återfukta och hålla skinnet rent. Vid behov; använd en impregneringsspray för att bättra på impregneringen i skinnet.